Skapande Rörelse

öppen ateljé, bildarbete enskilt och grupp, bild,form & skrotverkstäder, kroppsbehandlingar i zen-shiatsu och reiki, kurser i wuji gong och qigong

För företag

 

 klassisk massage och shiatsu

på ditt företag

 

satsa på förebyggande arbete och få personalen långtidsfrisk!

Arbetsgivare kan erbjuda massage som friskvård.

Fördelar med massage och Shiatsu: Stärker immunförsvaret, ökar välbefinnandet, sänker utsöndring av stresshormon, ökar koncentrationsförmågan, löser muskelspänningar, ger bättre kroppsmedvetenhet.

Jag kommer till er och ställer upp massagebänken i ett rum som blir tillfällig praktik. Personalen kan välja behandlingsform mellan klassisk massage eller Shiatsu.

Jag kommer ut till arbetsplatsen på fasta tider som vi bestämmer tillsammans. Ett alternativ är att företaget bokar företagstid på mottagningen i Södra Möckleby. Jag är också ansluten till Arbetsgivarringen och ger subventionerade behandlingar till personalen genom Må-bra kortet.

Det är lätt för företaget att anlita massör till arbetsplatsen. Arbetsgivaren får dra av hela kostnaden utan att det ska tas upp som en förmån för den anställde. För att massagen ska vara skattefri friskvård måste hela personalen erbjudas möjligheten. Alla i personalen behöver därför inte ta massage för att det ska gälla..

 

För priser och företagsavtal var vänlig kontakta mig

kontaktuppgifter: mobil 070-9947904, evamatthis@skapanderorelse.seSvensk Klassisk Massage

Svensk klassisk massage utvecklades av svensken Per-Henrik Ling i början av 1800-talet. Det är i dag den mest utbredda massagemetoden i västvärlden. I svensk klassisk massage masserar och tänjer man muskler och vävnader så att de blir elastiska och mjuka. Blodcirkulationen ökar, immunförsvaret stärks och kroppens stresshormoner sjunker.

Massage sänker kroppens stresshormoner, löser upp muskelspänningar och minskar risken för skador. All beröring medför avslappning, välbefinnande och ökad glädje. En helkroppsbehandling tar ca 1 tim, halvkropps ( dvs rygg eller framsida ) tar 30 minuter.Shiatsubehandling

Behandlingen utförs oftast på en mjuk madrass på golvet, en futon, men kan också göras på massagebänk. Patienten, som bör ha mjuk och ledig klädsel, kan ligga på rygg, sida eller mage. Med tryck, sträckningar och mjuka justeringar arbetar terapeuten i ett dynamiskt flöde.

Shiatsu bygger på den japanska massagen anma, som har djupa rötter i det österländska tänkandet och traditionen. Under de senaste tusen åren har anma kompletterats med kinesiska medicinkunskaper och västerländsk medicin och på så sätt utvecklades en ny behandlingsmetod som i början av 1900-talet fick namnet shiatsu. Ordet shiatsu betyder fingertryck.

Behandlingar med shiatsu
• ökar kroppens självläkande förmåga
• förebygger sjukdomar
• ökar välbefinnande, självinsikt och mental.stabilitet
• ger bättre kroppsmedvetenhet.

Genom denna mjuka beröring, värme och omsorg får patienten en påminnelse om hur det är att kännas hel och att bara vara. Effekten blir gradvis djupare vid regelbundna behandlingar.Obs! Inga behandlingar görs på klient under pågående infektion eller medicinering mot infektion. Ring hellre sent återbud.

Tala alltid om för massören om du har hjärtfel, astma/allergi eller annan allvarlig sjukdom. Berätta om du är gravid. Berätta också om du tar medicin för t ex hjärtfel, högt blodtryck, diabetes och om du tar t ex betablockerare, cortison eller cellgifter. Allt för ditt eget välmåendes skull.

Massören har tystnadsplikt.