Skapande Rörelse

öppen ateljé, bildarbete enskilt och grupp, bild,form & skrotverkstäder, kroppsbehandlingar i zen-shiatsu och reiki, kurser i wuji gong och qigong

Om mig

Eva MatthisVerkstadspedagog. Bildpedagog. Dipl. shiatsuterapeut, massör och förmedlare av Reiki. Undersköterska. Utbildad vid Axelsons Gymnastiska Institut. Reikimaster Jan Nevelius. Senior Teacher i Wuji Gong, master Andrew Fretwell. Studerar år två av tre steg 1 psykoterapi med inriktning på bildterapi vid Bildterapi Institutet Niarte. 

Skapande utan gränser är mitt hjärtebarn och under de senaste åren har jag arbetat med integrationsverkstäder runt om i landet, dvs mötesplatser för alla där det kreativa skapandet ger utrymme till goda möten mellan människor i alla åldrar. Händerna talar alla språk.

Tillsammans med min man Walle drev jag länge ett större galleri, en konsthändelseplats. Galleri Karneval fanns i Albrunna på södra Öland mellan 1991- 2008. Rolig och arbetsam tid. Genom åren har jag har startat och arbetat med gestaltande verkstäder i oändligt många olika sammanhang. Sedan 2001 leder jag Levande Experiment Verkstäder sommartid för barn och ungdom 6-16 år. Det blir ett 40 tal deltagare per sommar. Min verkstadspedagogik inspireras bland mycket annat av alla barn, Levande Verkstads pedagogiken, Reggio Emilia, Elisabet Skoglunds pedagogik, Open Studio Project m fl bildprocessarbetes / bildterapeutiska arbetsmetoder. Jag har 30 års erfarenhet av konstpedagogiskt verkstadsarbete i skolor, kulturskolan, på fritidshem, fritidsgårdar, boenden för asylsökande, boende för ensamkommande barn, äldreboenden, museer, gallerier och med fristående kurser för barn och vuxna. Jag har arbetat som fritidspedagog och fritidsledare. Betonggjutare och hugger i sten då och då.

Jag är energimedicinsk kroppsterapeut, shiatsuterapeut, förmedlare av Reiki och friskvårdsmassör med mottagning i Stockholm och på södra Öland.

Senior teacher i Wuji gong - Upplysningens qigong och tränar även andra qigong-former. Zen-meditation. Jag är djupt fascinerad av Ji Jing och Dao de Jing. Dansar helst av allt och älskar att bo vid vatten. Drömmar, dans och olika former av gestaltande har jag hållit på med länge, länge. Jag bor i Stockholm och på sydöstra Öland. Är gift och har stora barn och barnbarn.

Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och Lärarförbundet. Behandlingsskade och Ansvarsförsäkrad. Företaget har F-skattsedel.