Skapande Rörelse

öppen ateljé, bildarbete enskilt och grupp, bild,form & skrotverkstäder, kroppsbehandlingar i zen-shiatsu och reiki, kurser i wuji gong och qigong

Zen-Shiatsu

 

 

 

 

Shiatsu bygger på den japanska massagen anma, som har djupa rötter i det österländska tänkandet och traditionen. Under de senaste tusen åren har anma kompletterats med kinesiska medicinkunskaper och västerländsk medicin och på så sätt utvecklades en ny behandlingsmetod som i början av 1900-talet fick namnet shiatsu. Ordet shiatsu betyder fingertryck.

Zen-shiatsu utvecklades ur klassisk shiatsu av läraren och mästaren Shizuto Masunaga och bygger förstärkning av den djupare, balanserande, helandepotential som livsenergin i varje människa bär. Ett mycket djupt och lugnt verkande helhetsperspektiv där vi arbetar med hela energikroppens balansering i meridianer och organ mer än att företrädesvis behandla vissa punkter på meridianerna.

Behandlingar med shiatsu
• ökar kroppens självläkande förmåga
• förebygger sjukdomar
• ökar välbefinnande, självinsikt och mental.stabilitet
• ger bättre kroppsmedvetenhet.

Shiatsu både förebygger och läker
Shiatsu ökar kroppens självläkande förmåga och förebygger sjukdomar. Ökad kroppsmedvetenhet, förmåga till djupare avslappning och tillit samt större välbefinnande är också vanliga effekter.

Mjuk och dynamisk behandling

Behandlingen utförs på en mjuk madrass på golvet, en futon. Patienten, som bör ha mjuk och ledig klädsel, kan ligga på rygg, sida eller mage. Med tryck, sträckningar och mjuka justeringar arbetar terapeuten i ett dynamiskt flöde.
Områden i kroppen med för mycket energi kallas jitsu, medan de som har för lite kallas kyo. Jitsu är vanligen ett smärtande område som betraktas som symtomet, medan kyo anses vara orsaken, och alltså är det område som i första hand bör behandlas. Det finns en särskild teknik inom shiatsu som heter kyo jitsu, utarbetad av Shizuto Masunaga. Genom denna mjuka beröring, värme och omsorg får patienten en påminnelse om hur det är att kännas hel och att bara vara. Effekten blir gradvis djupare vid regelbundna behandlingar.

Kroppens naturliga rytm

Enligt det österländska synsättet på hälsa mår vi bra om kroppens energier rör sig fritt i sin egen rytm. Under en shiatsubehandling stimuleras kroppens energier samtidigt som kroppen och själen slappnar av. I detta tillstånd har vi möjlighet att hitta vår egen balans och förmåga till läkning.

( från Kroppsterapeuternas Yrkesförbunds hemsida / Shiatsu )

 

Jag arbetar med den form av shiatsu som kallas Zen Shiatsu.

Jag använder naturligt Reiki i mina shiatsubehandlingar.

En behandling tar 1 tim och kostar 700 - (+ moms för företag), 450- för pensionär, studerande eller sjukskriven, och kan kompletteras med arbete i konstverkstaden och samtal.

Presentkort finns.